به گزارش مشرق، فرماندار شيراز با انتقاد از صدور مجوز بنياد ذبيحالله قربان در شيراز گفت: آقايان از روند رو به رشد فعاليت فرقههاي ضاله در استان فارس غافل شدهاند!
قاسمي در چهارمين جلسه ستاد دهه فجر شهرستان شيراز با اشاره به وجود شخصيت منور امام عزيزمان و چهره هاي ماندگاري چون ميرزاي شيرازي اول و دوم، مجتهدلاري، مجتهد فال اسيري، محلاتي بزرگ ناصر ديوان کازروني، امام قلي خان، شهيد آيت اله دستغيب و ... در استان فارس از غفلت انجام شده در جهت شناساندن بيشتر اين بزرگان به مردم و نسل جوان انتقاد کرد.
وي افزود: من به عنوان يک فارسي و نه به عنوان يک فرماندار ميپرسم که در جهت شناساندن بيشتر اين مفاخر چه کرده ايم؟
فرماندار با بيان اينکه امروز نياز جدي داريم که اين مفاخر و شخصيت ها وارد متن زندگي مردم شوند خاطر نشان ساخت: مفاخر شيراز و استان فارس در گمنامي بسر ميبرند. وي با بيان اينکه بايد خدمات ارزشمند مفاخر شهر را فرياد زد تاکيد کرد:کار فرهنگي زنده نگه داشتن الگوهاي مجسم و چهره هاي بين المللي ماست . وي در ادامه از آغاز به کارستاد ساماندهي فرهنگي شيراز را خبر داد و اذعان نمود:همان طور که نارسايي و مفاسد اقتصادي را پيگيري مي کنيم موارد فرهنگي را نيز در اولويت قرا داده ايم و با آغاز به کار اين ستاد فرهنگي کارهاي مهم و تاثير گذاري را انجام خواهيم داد..
فرماندار شيراز با طرح اين پرسش که اگر چنين بزرگان و مفاخري در استاني همچون اصفهان بود آيا اينگونه با آنها برخورد ميشد، گفت: تنديس اين مجاهدان راه آزادي ومبارزه با استبداد و استعمار کجاست؟
وي اضافه کرد: اگر اين بزرگان در استان هاي ديگر بودند تاکنون دهها فيلم، سريال و بناي يادبود از آنها ساخته شده بود. فرماندار شيراز در اين رهگذر و در آستانه سالروز پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي انجام کار بنيادين از سوي دستگاههاي فرهنگي و اجرايي خواستار شد و اظهار داشت: اگر براي نسل جديد و امروز الگوسازي نشود ارتباطش با گذشته قطع مي شد و در مقابل تهاجم فرهنگي شکست خواهد خورد.
او همچنين تصريح کرد: شايد در حد برپايي يک همايش يا يک کنگره در جهت شناساندن بيشتر مفاخر ملي و مذهبي کار انجام گرفته باشد اما انتظار اين بود که در سالهاي اخير اقدامات گسترده تري در اين زمينه شکل گيرد. قاسمي با تاکيد بر توجه جدي به بحث فرهنگ متذکر شد:با توجه به مطالعات انجام شده به زودي در بحث هاي فرهنگي هم ورود جدي مي کنيم.وي گفت:بايد با اصلاح پاره اي ازروند ها جهش چشمگيري را در بحث فرهنگي داشته باشيم.
فرماندار شيراز اضافه کرد:فارس در ميان استان هاي ايران داراي جايگاهي منحصر به فرد و ويژه است. اين خطه مهد تمدن کهن ايران بوده تا بدان حد که ديگران، اعم از اعراب يا اروپائيان ايران را با نام فارس ميشناختند: « فرس» در عربي و «پرشيا» در انگليسي گواه اين مدعاست و نيز نام زبان ما ايرانيان که « فارسي» خوانده ميشود. فارسيان نه تنها پيشگام تمدن ايران باستان بوده اند بلکه در دوران اسلامي نيز سهمي بزرگ در تمدن اسلامي ايفاء کردند. شخصيت هايي چون سلمان فارسي از بزرگان اصحاب پيامبر اکرم (ص) بودند و چهره هايي چون سيبويه مبدع صرف و نحو (گرامر) زبان عربي.
وي سهم فارسيان را در گسترش اسلامي بزرگ وارزشمند دانست و ادامه داد: اين تجار فارسي و شيرازي بودند که اسلام را در قاره آفريقا و در شرق تا هند و چين و اندونزي گسترش دادند. وجود سنگ قبرهاي منقوش به اشعار سعدي و حافظ در خاوردور گواه اين مدعاست به ياد داشته باشيم که بناي « تاج محل»، که يکي از شاهکارهاي معماري جهان است به دست يک معمار شيرازي (استاد عيسي خان شيرازي) احداث شد و کتيبه هاي آ» را يک خطاط شيرازي (استاد امانت خان شيرازي) نگاشت. قاسمي اضافه کرد:
اين وضع تا دوران قاجاريه ادامه داشت. ميرزا محمد حسن شيرازي (ميرزاي اول) باني نهضت تنباکو بود و ميرزا نقي شيرازي (ميرزاي دوم) رهبر انقلاب 1920 عراق عليه استعمار تجاوزگر انگليس. فارس از پيشتازان انقلاب مشروطحه بود و سهم بزرگي در اين نهضت ايفا نمود؛ سهمي که متأسفانه کمتر شناخته شده . بزرگاني چون آيت الله االعظمي حاج سيدعبدالحسين مجتهد لاري از آغازگران و مجاهدان بزرگ دوران مشروطه بودند. اين عامل نامدار در سال 1336 قمري/1917 ميلادي پرچم جهاد عليه اشتغالگران انگليس را برافزاشت و در خان خويش شيراز جنگي بزرگ ميان عشاير مجاهد با قواي انگليس در گرفت که به نوشته مورخين حدود سي هزار نفر مردم فارس درآن شرکت کردند و به شکست قواي انگليس و عقب نشيني آن تا باغ عفيف آباد شيراز انجاميد.
فرماندار شيراز اذعان نمود:مع الاسف، با روي کار آمدن حکومت پهلوي فارس دوراني غم انگيز را آغاز کرد. برکشيدن چهره هاي مأسون بخشي از سياسيت انتقام گيري پهلوي از فارس است تا بدان جا که کشف حجاب را يکي از اين چهره هاي ماسون، که وزير فرهنگ رضا شاه بود، از شهر شيراز شروع کرد. وي گفت:ذکر مصيبت هاي فارس در دوران پهلوي مثنوي طولاني و ملال آوري خواهد بود.
وي در ادامه با اشاره به شخصيت امام قلي خان والي فارس گفت: امام قلي خان والي فارس از خوشنام ترين حکام فارس در چهار قرن شده است . امام قلي خان استعمار پرتغال را از ايران و سراسر خليج فارس اخراج کرد و نقش و حرکت امامقلي خان بي نظير بوده است . خوب نام اين سردار که حاکم فارس بوده بايد در فارس زنده بماند . سردار بزرگي که دستگاه حکومت او در شيراز کانون ادبا و هنرمندان و نقاشان و خوشنويسان و شاعران مشهوري چون حکيم لايق ، ملا يگانه ، ملايکتا ، ملا مفيد و ملاترابي در دستگاه او باليدند . وي آمد و مدرسه خان را تاسيس کرد و صدرالمتالهين ملاصدرا را از قم به شيراز آورد و تمامي ثروت خود را وقف کرد براي تامين زندگي اساتيد و طلاب مدرسه خان که در دوران قاجاريه و پهلوي به غارت رفت و به علت بلاوارث بودن اين سردار بزرگ و فرهنگ دولت و خوشنام اين موقوفات را خوردند و امروزه از نظر پشتوانه مالي مدرسه خان وضع اسفناکي دارد . فرماندار شيراز سپس اظهار داشت:مجتهد فال اسيري رهبر جنبش تنباکو در شيراز بود . استان فارس در آن زمان مرغوبترين تنباکوي ايران را داشت و عمده ترين محصول تنباکو در اين ناحيه کشت مي شد . لذا اين استان براي کمپاني رژي بسيار مهم بود . او يکي از روحانيون موثر جنبش ضد رژي ايران است . وي در ادامه افزود:
هنوز هم فرياد مجتهد لاري که مي فرمايد : "واجب است تبديل سلطنت امويه قاجاريه به دولت حق اسلاميه" به گوش مي رسد.مجتهد لاري با عقيده راسخ به اصل ولايت فقيه توانست حکومت اسلامي را برپا نمايد .
رئيس شوراي تأمين شهرستان شيراز در بخش ديگري از سخنان خود به خطر گسترش فرقه ضاله اشاره کرد و خواستار اقدام مدبرانه و هوشمندانه علما، روحانيون و مسئولان شد.
قاسمي در ادامه با اشاره به خيانت افرادي مثل ذبيح الله قربان به فرهنگ اين سرزمين گفت:در کنار بي توجهي به شخصيت ها مبارز ملي و روحاني افرادي مانند ذبيح الله قربان عضو لژ فراماسونري بزرگ شده اند .
فرماندار شيراز عنوان کرد: ذبيح الله قربان به عنوان يک بهايي عضو فعال شبکه فراماسونري و روتاري نظرات عناصر بيگانه و محافل استعماري مخصوصاً صهيونيست ها را در حوزه تعليم و تربيت جوانان ايراني اجرا مي کرد و شدت وابستگي او به حدي بود که نام وي در ليست اعضاي تمام انجمن ها و محافل وابسته همچون باشگاه لاينز و جمعيت تسليح اخلاقي و بنياد کارنگي و انجمن دوستداران آمريکا و نظاير آن ديده مي شود.
وي اضافه کرد: ارتشبد حسين فردوست که کليه فعاليت هاي اطلاعاتي و ضد اطلاعاتي رژيم پهلوي را در دست داشت، ذبيح الله قربان را در شمار عناصر و عوامل سازمان جاسوسي M.I. 6 انگلستان مي داند.
فرماندار شيراز ادامه داد: ذبيح الله قربان در طول دوران مسئوليت خود بيشترين توجه را به فرق ظاله مبذول داشت به طوري که تعداد زيادي از اين فرق نيز در دانشگاه نفوذ داده شدند.
وي گفت: چگونه است سال 87 مجوز ايجاد و راه اندازي بنياد فرهنگي ذبيح الله قربان را داده اند چرا که ذبيح الله قربان از فعال ترين اعضاي مؤسس لژهاي ماسوني در شيراز بود و اکثر ماسون هاي استان فارس توسط او جذب و به تشکيلات ماسوني ملحق شده بودند. واقعا برخي چگونه اين اجازه را به خود داده اند؟آيا از اين اقدامات اين نتيجه حاصل نمي شود که برخي مسئولان خواب بوده اند؟